Societat 01/12/2011

Una escola americana rebutja l'admissió d'un noi de 13 anys perquè té la sida

La família del jove ha anunciat que denunciarà l'escola. Els responsables del centre admeten que la malaltia és la causa de la negativa

Dani Sánchez
1 min

BarcelonaL'escola Milton Hersey, de Delaware, als Estats Units, ha decidit no acceptar la sol·licitud per estudiar al centre d'un noi de 13 anys infectat pel virus que causa la sida perquè "és una amenaça directa per a la salut de la resta", segons informa la cadena NBC.

La família del noi ha inciat els tràmits de denúncia per discriminació contra el centre. "Sento que cap altre adolescent hauria de passar per una cosa així: ser rebutjat només per tenir VIH", ha declarat el noi a la cadena de televisió.

Els estatuts del centre descriuen l'objectiu de l'escola com el d'"educar els nens amb necessitats socials i financeres perquè puguin portar una vida satisfactòria i productiva". Tot i això, el responsables de l'escola han decidit negar l'entrada del jove: "Per protegir els nostres nens".

En l'al·legat complet, l'escola es defensa argumentant que en el centre els estudiants no marxen a casa en acabar la jornada, sinó que "viuen en cases amb altres 10 o 12 nois, 24 hores al dia, set dies a la setmana". Asseguren també que "ningú no pot assumir que els nois prendran sempre decisions responsables que protegeixin el benestar de la resta".

La família, a través d'una representat d'AIDS Law Project, una organització que treballa amb malalts de sida, ha dit: "Si tens un estudiant que té una necessitat particular, t'hi acomodes. No pots dir-li simplement 'no ens agrades'".

L'escola és un centre privat sense cost orientat especialment per a persones amb baix poder adquisitiu.

stats