Escola Cristiana es disculpa "indignada i avergonyida" amb els alumnes víctimes d'abusos sexuals

En un article a 'La Vanguardia' el col·lectiu defensa el seu model i recorda que el 80% de casos passen en les famílies

"Hem viscut i vivim amb vergonya, indignació i tristesa els casos d'abusos a menors que s'han denunciat els últims mesos a diferents escoles del nostre col·lectiu", ha assegurat avui el secretari general d'Escola Cristiana, Enric Puig Jofra, en un article a 'La Vanguardia'. "Ho lamentem, ens avergonyeixen profundament i demanem perdó a les víctimes i els seus familiars", afegeix el text.

Escola Cristiana ha publicat aquest article després que s'hagi tancat el procés de preinscripció en què "s'ha posat de manifest", segons l'article, que "l'escola cristiana continua sent l'opció preferent" de moltes famílies. El text és una reacció a l'escàndol del cas Maristes, que es va destapar públicament amb una denúncia contra l'exprofessor de gimnàstica de Maristes Sants-les Corts Joaquín Benítez.

L'article, amb el títol 'Un repte per a tots!' també defensa el model de les escoles cristianes, recorda que un 80% dels abusos sexuals a menors passen en el si de les famílies i fa una crida a institucions i agents socials "per buscar junts solucions que permetin eliminar aquest greu problema que ens afecta a tota la societat".