El curs escolar acabarà amb un gran cercavila per la immersió lingüística

Entitats educatives i socials convoquen una gran mobilització per al 14 de juny

La plataforma Somescola.cat, formada per 38 entitats educatives, sindicals i socials, ha convocat una gran cercavila popular per al dissabte 14 de juny en defensa del català a l'escola i en contra de "les ofensives judicials i polítiques" que posen en dubte el model d'immersió lingüística, va explicar la presidenta d'Omnium Cultural, Muriel Casals.

El cap de setmana abans de finalitzar el curs escolar, en concret el dissabte 14 de juny, totes les escoles catalanes estan cridades a viatjar a Barcelona per participar en un gran cercavila de protesta. És també, però, una crida a tota la societat civil perquè "el compromís amb l'escola és de tota la societat", va apuntar el líder de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego.

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, va afegir que la protesta és també contra tota la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) que ha aprovat el ministre José Ignacio Wert, una norma que va qualificar de "tardofranquista i casposa".

Els capgrossos i altres elements de la cultura popular catalana tindran un protagonisme especial en aquesta mobilització que pretén ser una protesta lúdica i festiva que recorri els carrers del centre de Barcelona.

"Demanem a les escoles i a les entitats d'educació pel lleure que programin activitats de cara a aquell dia, com una fita del final de curs", i que organitzin l'excursió cap a Barcelona amb els seus alumnes, va apuntar el representant del sindicat USTEC, Josep Maria Cervelló.

Més continguts de