Societat 08/11/2011

El Chupa-Chups com a exemple: les escoles estudiaran els casos d'èxit d'empreses catalanes

Rigau anuncia un paquet de mesures sota el títol 'Catalunya, escola d'emprenedoria'. Hi haurà una assignatura d'emprenedoria a ESO, FP i batxillerat

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl Chupa-Chups és un cas d'èxit de l'empresa catalana, i els estudiants l'han de conèixer i saber com s'arriba a crear una marca amb possibilitats. És el convenciment de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que impulsa un conjunt de mesures, que ha batejat amb el nom de Catalunya, escola d'emprenedoria, per fomentar l'emprenedoria i l'esperit empresarial des de primària fins als cicles postobligatoris.

Amb la col.laboració d'entitats i agents econòmics com les patronals Pimec i Cecot a secundària, per exemple, el Govern introduirà els conceptes econòmics bàsics a primària, a més de l'estudi dels casos d'èxit d'empreses catalanes; una assignatura d'emprenedoria a 4t d'ESO i una altra a tots els cicles d'FP i també al batxillerat.

De fet, la conselleria crearà una base de casos d'èxit d'empreses catalanes que posarà a disposició dels centres pel seu estudi a l'aula. També fomentarà la pràctica d'escoles d'estiu d'emprenedors per a joves i impulsarà la formació dels docents en creació d'empreses.

El pla tindrà especial incidència a l'FP, on s'impulsarà la creació de noves empreses per part de l'alumnat, fins a arribar a crear vivers d'empreses als centres docents. CaixaBank oferirà microcrèdits per aquests projectes.

Els alumnes d'infantil i primària hauran de conèixer els agents socioeconòmics i el seu paper, així com els conceptes econòmics bàsica. Entitats com Femcat o Junior Achievement hi col.laboraran.

A les escoles rurals, Ensenyament proposa que els alumnes creïn cooperatives i fins i tot participin a fires amb els seus productes, com fa ja algun centre.

A 4t d'ESO, totes les línies tindran com a assignatura optativa 'Orientació professional i iniciativa emprenedora' i tots els cicles d'FP hauran d'impartir la matèria Empresa i iniciativa emprenedora.

Entitats com Pimec, Cecot, el Consell de Cambres de Catalunya o la Fundació Príncep de Girona col·laboraran amb els centres, ja sigui aportant material, personal o oferint visites a empreses.

stats