EDUCACIÓ
Societat 24/07/2012

Les escoles concertades asseguren que la Generalitat les "ofega" econòmicament

Quatre associacions de centres concertats apunten que l'endarreriment en els pagaments acabarà afectant les nòmines del personal

Efe
1 min

BarcelonaQuatre associacions de centres educatius concertats denuncien aquest dimarts que els retards en l'abonament de les despeses de funcionament del juliol i l'agost a aquestes escoles per part de la Generalitat els "ofeguen econòmicament". En un comunicat conjunt, les quatre associacions apunten que les despeses de funcionament que els deixarà de pagar el Govern afectaran les nòmines del personal no docent dels centres concertats.

L'ajornament es produeix en un context de disminució de recursos dels centres i s'acumula a d'altres també de l'administració, amb la qual cosa "la situació financera de molts centres ja és molt greu", s'indica en el comunicat. "Aquestes despeses de funcionament són del tot insuficients per cobrir els mínims més elementals, un fet àmpliament reconegut, cosa que exigeix una constant recerca de recursos complementaris a càrrec de les famílies", es detalla en la nota informativa.

Les associacions diuen que són "conscients de la dramàtica situació financera de la Generalitat, la responsabilitat de la qual no és especialment atribuïble al seu govern", però afegeixen que és necessari trobar una sortida que "no posi en risc l'escola concertada com s'està fent amb aquestes mesures". Avancen que els tancaments totals o parcials d'algunes escoles concertades ja anunciats no seran els únics i que les últimes mesures "provocaran nous tancaments" amb vista al pròxim curs.

Recorden, d'una altra banda, que les escoles concertades ofereixen un servei educatiu amb un menor cost, i que la disminució de la seva oferta "col·lapsaria" el sistema. Els signants del comunicat són l'Agrupació Escolar Catalana, l'Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya-Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la Confederació de Centres Autònoms d'Ensenyament de Catalunya i la Federació Catalana de Centres d'Ensenyament de Catalunya.

stats