Les escoles cristianes, preocupades per com els afectarà el resultat del 21-D

La fundació pateix per la continuïtat dels concerts

La Fundació de l'Escola Cristiana de Catalunya (FECC) s'ha mostrat preocupada per com pot afectar el resultat de les eleccions catalanes del 21-D les escoles concertades i, en concret, les cristianes. En una circular interna, la FECC ha informat les més de 400 escoles religioses concertades que hi ha a Catalunya que l'1 de desembre la Generalitat va obrir el termini per demanar renovacions o modificacions dels concerts escolars.

En la circular, la FECC informa: "Dues qüestions ocupen avui especialment la nostra atenció en allò que afecta el sector concertat i, per tant, l'escola cristiana de Catalunya: la continuïtat dels concerts i, amb la proximitat de les eleccions, el comportament de les forces polítiques respecte a l'escola concertada".

El departament d'Ensenyament va habilitar divendres, 1 de desembre, l'operativa per efectuar les sol·licituds de renovacions de concerts, que es canalitzen a través d'una aplicació informàtica, en un procediment similar al que ja s'ha realitzat aquests últims cursos.

El termini per demanar la renovació dels concerts finalitzarà el 20 de desembre, un dia abans de les eleccions.

Les renovacions afecten les etapes del segon cicle d'educació infantil, educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i grau superior, i les modificacions de concerts només afecten l'educació primària.

"Per la seva transcendència en el manteniment del concert i la continuïtat de les escoles, us recordem la importància de realitzar el tràmit i complir amb els terminis establerts", adverteix la FECC a les seves escoles.

També adverteix que en plena campanya electoral per al 21-D "a ningú se li escapa l'excepcionalitat del moment sociopolític que vivim".

"És evident que el resultat de les eleccions incidirà també en molts aspectes de l'escola com a institució, l'escola concertada com a opció i l'escola cristiana com a col·lectiu concret que, des de l'Església, vol fer la seva aportació a la societat catalana", segons adverteix la circular.

Etiquetes

Més continguts de