EDUCACIÓ INFANTIL
Societat 08/05/2012

Les escoles bressol de Barcelona comencen avui una vaga de 3 dies

Protesten perquè s'hi han augmentat el nombre d'alumnes per aula i n'han externalitzat la gestió de tres escoles bressol més. Pares i professors denuncien un canvi de model

Sònia Sánchez
1 min
ARGUMENTS  Educadors i pares s'oposen a l'augment de ràtios (nens per educador) i a l'externalització de la seva gestió.

BarcelonaEntre avui i dijous han convocat una aturada a les 92 escoles que formen la xarxa pública municipal de la capital catalana. Protesten per les mesures anunciades pel consistori per al curs vinent, que, al seu entendre, "desmunten el model d'educació pública dels 0 als 3 anys" barceloní.

Les tres mesures que el govern de Xavier Trias pretén impulsar el pròxim curs, i que ha posat en peu de guerra educadors i pares, passen per incrementar el nombre d'alumnes per aula de totes les escoles bressol públiques de Barcelona fins al màxim que permet el decret de la Generalitat del 2006.

A més, les 42 escoles bressol que la Generalitat gestiona directament a tot el territori pujaran de preu el pròxim curs, de 78 a 98 euros mensuals, segons fonts d'Ensenyament.

Pots llegir l'article complet i el testimoni de dues famílies afectades per la vaga a l'ARA PREMIUM.

stats