Els escombraires desconvoquen la vaga a Sant Cugat

L'alcaldessa del municipi, Mercè Conesa, es mostra satisfeta que la vaga indefinida "no hagi durat ni 24 hores"

La vaga indefinida que havien iniciat els treballadors de l'empresa de recollida d'escombraries i neteja viària de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) s'ha desconvocat finalment aquest divendres al vespre. Els empleats de TMA-Grup Sánchez han acceptat les garanties de manteniment dels llocs de feina, categoria laboral i antiguitat d'acord amb el compliment del conveni col·lectiu vigent que els ha ofert la nova adjudicatària i el consistori del municipi.

Igualment, els treballadors s'han compromès a reprendre aquesta mateixa matinada les tasques de neteja de la ciutat. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta “que la vaga no hagi durat ni 24 hores” i que la situació torni a la normalitat.

Després de la reunió entre representants del consistori, del comitè d'empresa i de la nova empresa adjudicatària, Valoriza Servicios Medioambientales, aquesta última s'ha compromès per escrit a garantir la subrogació del personal i el manteniment de tots els llocs de treball adscrits a les actuals contractes i el manteniment de las condicions laborals i drets adquirits i consolidats de tots el treballadors subrogats, mantenint dos convenis col·lectius: un per a neteja viària (TMA) i un per a recollida d'escombraries (FCCR).

Pel que fa al personal de recollida, l'acord preveu que s'estudiarà per a cada treballador la millora de la seva retribució amb fórmules d'augment de productivitat, dins del marc legalment establert.

Més continguts de