Societat 07/01/2011

Els escombraires desconvoquen la vaga a Sant Cugat

L'alcaldessa del municipi, Mercè Conesa, es mostra satisfeta que la vaga indefinida "no hagi durat ni 24 hores"

Acn
1 min

BarcelonaLa vaga indefinida que havien iniciat els treballadors de l'empresa de recollida d'escombraries i neteja viària de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) s'ha desconvocat finalment aquest divendres al vespre. Els empleats de TMA-Grup Sánchez han acceptat les garanties de manteniment dels llocs de feina, categoria laboral i antiguitat d'acord amb el compliment del conveni col·lectiu vigent que els ha ofert la nova adjudicatària i el consistori del municipi.

Igualment, els treballadors s'han compromès a reprendre aquesta mateixa matinada les tasques de neteja de la ciutat. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta “que la vaga no hagi durat ni 24 hores” i que la situació torni a la normalitat.

Després de la reunió entre representants del consistori, del comitè d'empresa i de la nova empresa adjudicatària, Valoriza Servicios Medioambientales, aquesta última s'ha compromès per escrit a garantir la subrogació del personal i el manteniment de tots els llocs de treball adscrits a les actuals contractes i el manteniment de las condicions laborals i drets adquirits i consolidats de tots el treballadors subrogats, mantenint dos convenis col·lectius: un per a neteja viària (TMA) i un per a recollida d'escombraries (FCCR).

Pel que fa al personal de recollida, l'acord preveu que s'estudiarà per a cada treballador la millora de la seva retribució amb fórmules d'augment de productivitat, dins del marc legalment establert.

stats