Societat 04/02/2018

Rajoy vol ampliar la presó permanent revisable a altres delictes

Defensa que la pena s'apliqui a violadors i assassins que han actuat amb acarnissament

Acn
2 min
El president del govern, Mariano Rajoy, a la clausura de la convenció del partit sobre la presó permanent revisable a Còrdoba

BarcelonaEl govern espanyol vol ampliar la presó permanent revisable a delictes que provoquen un "patiment afegit" als familiars de les víctimes; per exemple, a "violadors i assassins que han actuat amb especial acarnissament o que han ocultat el cadàver de la víctima".

Així ho ha expressat aquest diumenge el president del govern i del PP, Mariano Rajoy, en la clausura de la convenció sobre presó permanent revisable del partit a Còrdova. Actualment, ha defensat Rajoy, a Espanya s'aplica aquest tipus de presó per a vuit delictes, mentre que a Alemanya és per a 20 delictes i a Itàlia, per a 19. Rajoy ha defensat que es tracta d'una pena "proporcionada al tipus de crim que castiga". El PP portarà al ple del Congrés el 13 de febrer el debat d'una proposició no de llei que persegueix que l'oposició renunciï a derogar la pena de presó permanent revisable que el govern de Rajoy va impulsar el 2015.

El president espanyol ha dit que "entén" que n'hi hagi que discrepin de l'aplicació d'aquesta pena i ha dit que "hi tenen dret". Però ha defensat que "la majoria dels espanyols saben que el que és permanent és el dolor d'un pare o una mare d'un menor assassinat. I aquest dolor, per desgràcia, no és revisable". Rajoy ha afegit que "vuit de cada 10 espanyols donen suport a la mesura". El president espanyol ha dit que no es tracta d'una cadena perpètua, sinó de "protegir la societat de delinqüents perillosos", i ha manifestat que les prioritats de l'Estat passen per "la seguretat i la llibertat".

Per la seva part, el ministre de Justícia, Rafael Català, ha subratllat que "és una pena que està orientada a protegir els ciutadans de persones que han comès delictes gravíssims i que han de demostrar que s'han rehabilitat per sortir al carrer". Un tipus de persones a qui "ningú vol sotmetre els nostres fills, ni a nosaltres mateixos", ha dit.

stats