Societat 13/05/2011

El govern espanyol aprovarà avui la llei de mort digna

El text regularà el consentiment informat, les cures pal·liatives, la declaració de voluntat vital anticipada, la intervenció en l'àmbit de la sanitat, la limitació de l'esforç terapèutic, la sedació pal·liativa i la situació terminal, entre d'altres qüestions

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol aprovarà avui, previsiblement, l'avantprojecte de llei de cures pal·liatives i de mort digna, que garantirà les cures que les institucions sanitàries estaran obligades a proporcionar als pacients en els seus últims moments de vida, per evitar un sofriment innecessari. El text regularà els drets de la persona durant el procés de la seva defunció i els deures del personal sanitari. El consentiment informat, les cures pal·liatives, la declaració de voluntat vital anticipada, la intervenció en l'àmbit de la sanitat, la limitació de l'esforç terapèutic, la sedació pal·liativa i la situació terminal són algunes de les qüestions que recollirà la nova llei.

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha subratllat que "les cures pal·liatives no són un privilegi sinó un dret" i que el Govern té la "obligació ètica" d'elaborar aquesta normativa. També ha indicat que la normativa no regula l'eutanàsia, sinó que pretén pal·liar el patiment de les persones amb patologies irreversibles.

Si finalment el consell de ministres decideix donar avui el vistiplau a l'avantprojecte, passarà directament als òrgans consultius i al Consell Interterritorial de Salut perquè es posi en comú a les comunitats autònomes i, després, es debati a les Corts Generals. Amb això, l'executiu pretén unificar la normativa en el conjunt de l'Estat després que l'Aragó es convertís en la segona comunitat que aprova una llei d'aquest tipus, seguint Andalusia, que va ser pionera en aquest àmbit.

stats