Societat 19/02/2014

El govern espanyol podria posar 10 milions més per eixugar el deute del transport públic de Barcelona

El conseller de Territori i Sostenibilitat ho ha explicat al Parlament, després de la reunió que va tenir dimarts amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

Acn / A.s.
1 min
El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila,  durant la reunió d’ahir a Madrid.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, es van reunir dimarts a Madrid i van tractar noves vies per eixugar el deute de 546 milions d'euros de l'ATM, que passarien per una aportació del govern espanyol, i el conseller va informar el ministre de l'acord de dilluns entre la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana per incrementar les partides en els propers anys.

"El que és segur que és que no es poden escapar de participar en el finançament del transport públic metropolità, una de les potes angulars de l'estat del benestar", ha sentenciat Vila aquest dimecres al Parlament. A curt termini el govern espanyol podria incrementar en 9 o 10 milions d'euros la seva aportació.

Vila també ha explicat que en la reunió van tractar del finançament de la llançadora en tren a la T1 de l'aeroport, i del desdoblament de la N-II en dos trams a Girona.

Vila ha comentat en aquest punt que el ministre Montoro es va mostrar molt preocupat per no aplicar un "possible tracte discriminatori" a altres ciutats de l'Estat. Vila ha defensat que les àrees metropolitanes de Barcelona i Madrid es mereixen un tracte diferent per la densitat de població en les dues capitals.

Les tres demandes del conseller necessiten l'aprovació d'Hisenda perquè prosperin. Les dues últimes tirarien endavant mitjançant una aportació publicoprivada.

Segons ha explicat el conseller aquest dimecres, el consens i l'acord des del punt de vista tècnic és "absolut" amb el ministeri de Foment, i ara cal veure com es financen els projectes, una qüestió que depèn d'Hisenda. Vila ha assegurat que la trobada amb Montoro "va anar raonablement bé".

stats