Societat 26/03/2015

El govern estatal rebaixa a 50 les víctimes amb nacionalitat espanyola de l'avió accidentat als Alps

Una de les víctimes tenia una “llarga residència” a Espanya però no en tenia la nacionalitat 

Ara
2 min
El gabinet de crisi del govern espanyol arran de l'accident aeri als Alps s'ha reunit aquest matí de dijous / EFE

BarcelonaEl govern espanyol ha rebaixat de 51 a 50 els passatgers amb nacionalitat espanyola que viatjaven a l'avió de Germanwings accidentat el dimarts als Alps. Ho ha confirmat el secretari d'Estat de Seguretat del govern espanyol, Francisco Martínez Vázquez, en la roda de premsa posterior al gabinet de crisi celebrat aquest matí de dijous a la Moncloa.

Martínez ha explicat que una de les víctimes tenia una “llarga residència” de més de 20 anys a Espanya, però no en tenia la nacionalitat. En un primer moment havia estat inclòs perquè la seva família l'havia identificat amb la nacionalitat espanyola.

El secretari d'Estat de Seguretat també ha informat que ja s'ha desplaçat a França un equip de la policia científica espanyola integrat per tres policies nacionals i tres guàrdies civils per prestar assistència en les tasques d'identificació. Dos d'aquests funcionaris treballaran en el lloc de l'accident i quatre a París, en col·laboració amb les autoritats franceses.

Per la seva banda, el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha assegurat que la "màxima prioritat" del govern espanyol és atendre les víctimes i col·laborar amb les autoritats franceses per esclarir els fets i rescatar els cossos. En aquest sentit, ha explicat que s'ha constituït un equip especial de coordinació al lloc de l'accident format per funcionaris dels ministeris d'Afers Exteriors, Foment i Interior.

Els dos portaveus del gabinet han evitat fer cap comentari sobre la informació del 'New York Times', que assenyala que un dels pilots va sortir de la cabina poc abans de l'accident i ja no hi va poder tornar a entrar, i s'han remès a la roda de premsa que farà aquest migdia la Fiscalia de Marsella, que porta la investigació del cas.

Sobre els insults a víctimes catalanes a través de les xarxes socials, el secretari d'Estat de Seguretat ha subratllat que “és una prioritat” del ministeri de l'Interior combatre els “delictes” i els “discursos d'odi”. Alhora, ha recordat que la Fiscalia de Delictes d'Incitació a l'Odi ja està investigant aquest missatges per determinar si es consideren un delicte.

El gabinet de crisi es tornarà a reunir demà divendres a la cinc de la tarda, llevat que abans hi hagi algun tipus de novetat.

stats