El govern espanyol es planteja suprimir les proves de selectivitat

Les proves d'accés a la universitat (PAU) se substituirien per un examen a final de batxillerat que serviria per obtenir el títol

La reforma educativa que el govern espanyol ha presentat aquest divendres al consell de ministres inclou la possibilitat de suprimir les actuals proves d'accés a la universitat (PAU). El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha presentat les línies mestres d'aquesta reforma, que inclou la possibilitat de fer una prova a final de batxillerat que serviria per obtenir el títol i accedir després a la universitat, la qual cosa faria que l'examen de selectivitat desaparegués tal com es fa en l'actualitat.

El govern espanyol també deixa la porta oberta al fet que cada universitat pugui fer una prova específica als alumnes un cop ja tinguin el títol de batxillerat. Aquesta mesura s'emmarca en la voluntat del ministre de donar més pes al sistema d'avaluacions. Wert ha explicat que es vol reforçar aquest sistema, i per això, ha dit, que "h i haurà avaluacions externes al final de cada etapa que seran dissenyades pel govern espanyol en els ensenyaments mínims i per les comunitats autònomes en la part restant".

Tant el ministre com la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, han destacat que l'objectiu de la reforma és acabar amb l'elevat fracàs escolar que hi ha a l'Estat, que supera el 20%.