EDUCACIÓ
Societat 11/01/2011

El govern espanyol trenca el seu silenci i defensa la immersió lingüística

El ministre Gabilondo recorda que la Constitució reconeix que tant el català com el castellà són cooficials i que és la Generalitat qui té les competències per escollir en quina llengua s'ensenya a l'escola

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern espanyol ha reaccionat per fi a la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a tres famílies i estableix que el castellà ha de ser llengua vehicular a les escoles. La sentència ha aixecat una gran polseguera a Catalunya perquè qüestiona un model avalat per la majoria de la societat catalana i fins i tot per la Unió Europea. En declaracions als mitjans, el Ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha dit que és "indispensable" que "tots" els alumnes de Catalunya coneguin el castellà i el català.

El ministre ha recordat que tant el català com el castellà són cooficials "i que l'educació es pot organitzar al voltant de l'una o de l'altra". "Nosaltres entenem que les competències per triar la llengua vehicular són competències del govern legítimament escollit a Catalunya", ha afegit. Gabilondo també ha recordat que "els informes i enquestes que tenim mostren que a Catalunya no es coneix pitjor el castellà que en altres comunitats". El ministre ha fet aquestes declaracions abans de presidir el primer Consell d'Universitats de l'any.

stats