Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

Arran de la sentència del Tribunal Suprem

El govern espanyol trenca el seu silenci i defensa la immersió lingüística

El ministre Gabilondo recorda que la Constitució reconeix que tant el català com el castellà són cooficials i que és la Generalitat qui té les competències per escollir en quina llengua s'ensenya a l'escola

El govern espanyol ha reaccionat per fi a la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a tres famílies i estableix que el castellà ha de ser llengua vehicular a les escoles. La sentència ha aixecat una gran polseguera a Catalunya perquè qüestiona un model avalat per la majoria de la societat catalana i fins i tot per la Unió Europea. En declaracions als mitjans, el Ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha dit que és "indispensable" que "tots" els alumnes de Catalunya coneguin el castellà i el català.

El ministre ha recordat que tant el català com el castellà són cooficials "i que l'educació es pot organitzar al voltant de l'una o de l'altra". "Nosaltres entenem que les competències per triar la llengua vehicular són competències del govern legítimament escollit a Catalunya", ha afegit. Gabilondo també ha recordat que "els informes i enquestes que tenim mostren que a Catalunya no es coneix pitjor el castellà que en altres comunitats". El ministre ha fet aquestes declaracions abans de presidir el primer Consell d'Universitats de l'any.   

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de