Publicitat
Publicitat

El govern espanyol traspassa els toros del ministeri d'Interior al de Cultura

Les funcions transferides són de foment i protecció d'aquesta activitat i la decisió ja s'havia pres fa uns mesos, però aquest divendres s'ha fet efectiva amb un reial decret aprovat al consell de ministres

El ministeri espanyol de Cultura ha assumit competències en matèria de tauromàquia i activitats taurines que fins ara corresponien a Interior, segons estableix un Reial decret aprovat avui pel consell de ministres.

Les competències que assumeix el departament d'Ángeles González-Sinde es refereixen al foment i protecció d'aquesta activitat, els estudis, estadístiques i anàlisi sobre la matèria, i el registre de professionals del sector, a més del secretariat de la Comissió Consultiva Nacional d'Afers Taurins .

"El reial decret que ara s'aprova acaba d'ordenar el sector i dóna satisfacció a necessitats de correcta ubicació i atenció de la disciplina i dels professionals del sector", considera Cultura en un comunicat.

D'aquesta manera, segons el ministeri, es tanca també l'esquema de tasques adjudicades a les diferents administracions, ja que les autonomies ja exerceixen amb exclusivitat les competències en matèria d'espectacles públics i l'activitat de policia dels espectacles taurins.

L'assumpció d'aquestes competències per part del ministeri de Cultura havia estat reclamada pels professionals del sector taurí i finalment acordada amb Interior fa uns mesos, "entesa la tauromàquia com una disciplina artística i un producte cultural", indica el comunicat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de