Societat 30/04/2012

Deu detinguts a les fronteres des de la suspensió de Schengen per la cimera del BCE

El miler d'agents desplegats als punts fronterers han denegat l'entrada al país a 18 persones

Efe
1 min

BarcelonaLa policia espanyola ha detingut deu persones en els punts fronterers i ha negat l'entrada a l'Estat a 18 més durant les 56 primeres hores de suspensió del Tractat de Schengen amb motiu de la celebració a Barcelona de la cimera del Banc Central Europeu (BCE).

El ministeri d'Interior ha informat que s'han identificat més de 126.000 persones des que es va suspendre temporalment –dissabte– la lliure circulació de persones per la Unió Europea.

Uns 1.000 agents han participat en inspeccions en els passos fronterers gironins de La Jonquera, Portbou (Alt Empordà), Puigcerdà (Cerdanya) i Camprodon (Ripollès), de Les (Val d'Aran) i Canfranc (Osca), així com en els aeroports de Barcelona (Baix Llobregat) i Vilobí d'Onyar (Selva).

En el dispositiu hi han participat agents de la comissaria general d'estrangeria i fronteres especialitzats en la detecció de documents falsos.

L'actual suspensió temporal del Tractat de Schengen va començar a la mitjanit d'aquest dissabte 28 de març, i de moment s'ha saldant amb 10 detencions per reclamacions judicials i amb 18 denegacions d'entrada a causa de l'incompliment dels requisits exigibles per a l'encreuament de fronteres.

Les autoritats justifiquen el tancament de l'espai Schengen, que es mantindrà fins a les 24 hores del 4 de maig, per preservar la seguretat de la cimera que reuneix a Barcelona els governadors dels bancs centrals europeus.

El Tractat de Schengen, que va eliminar els controls fronterers interiors, contempla la interrupció temporal de la lliure circulació de persones si existeix una amenaça clara i seriosa per a l'ordre públic o la seguretat interior.

stats