Societat 18/02/2012

'Vellesa i futur', portada de l'ARA d'aquest diumenge

El dossier especial sobre la gent gran obre l'edició. Les pensions de la gent gran com a salvavides de moltes famílies, el nou mercat de consum que representen els jubilats i com triar residència són alguns dels temes que s'hi aborden

Ara
1 min
portada 19 febrer 2012

BarcelonaEl dossier especial sobre el futur de la vellesa i del seu entorn obre la portada monogràfica d'aquest diumenge.

El reportatge analitza els efectes de la crisi sobre la gent gran, així com els reptes que planteja l'augment de l'esperança de vida. La gent gran és ara el 17% de la població, i l'any 2041 la xifra s'haurà doblat.

També es farà un repàs de les millors opcions per viure la vellesa: sol, acompanyat o en residència? I diversos testimonis ens expliquen com viuen la seva vellesa. A més, experts de diversos àmbits expliquen com triar residència, la formació que ha de tenir un cuidador o les opcions assistencials que existeixen. També parlarem dels serveis pensats per cobrir les necessitats dels majors de 65 anys, un dels segments de població amb més potencial econòmic. I dels casos en què la pensió de l'avi es converteix en el salvavides d'una família en plena crisi.

stats