Fundesplai crida a prioritzar les polítiques a favor de la infància

Més de 8.000 persones participen a la 29a Festa Esplai i boten a favor dels drets dels més petits

Retrona la música de la Batucada de Polinyà i una munió de nens de totes les edats –i les seves famílies– es reparteixen per la cinquantena d’activitats que la la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) ha organitzat aquest diumenge al Parc Nou del Prat de Llobregat en el marc de la 29a edició de la Festa Esplai. Un formigueig constant de nens passant d’un inflable gegant en forma de balena a un taller de ventalls. En total, l’organització calcula que més de 8.000 persones s'han sumat a la Festa, que, a més de lúdica, era reivindicativa amb l’objectiu d’exigir que es prioritzin les polítiques a favor de la infància. La celebració ha viscut aquest any el punt àlgid de la campanya #botaperlainfància engegada al gener per reivindicar els drets i la igualtat d’oportunitat dels nens en el moment actual, amb un 27,3% d’infants per sota del llindar de la pobresa.

La campanya consisteix a fer-se una foto botant i penjar-la a les xarxes socials. I, per cadascuna d’aquestes imatges, es recapta un euro. Ahir, durant totes les hores de la festa es van repetir els salts en llits elàstics i els bots de pilota. Tots, immortalitzats amb la càmera per sumar-se a la campanya. Ja hi ha més de 12.000 salts comptabilitzats. S’han sumat a la campanya cares conegudes, com els músics de Lax'n'Busto o Cesk Freixas, i també una munió de membres d’esplais i gent d’àmbits diversos.

A més, davant la imminència de les eleccions municipals i amb l’objectiu de reivindicar actuacions concretes per pal·liar les desigualtats en la infància –el Síndic va alertar de diferències de fins a 30 punts en l’accés a activitats de lleure en funció de la classe social–, l’entitat ha presentat als partits i a la ciutadania un document amb propostes concretes, com ara garantir l’accés a les activitats complementàries al migdia a les escoles o promoure pactes locals per la infància. L’objectiu: prioritzar les polítiques en favor dels nens. Per això, Fundesplai insta la ciutadania a votar, el 24 de maig, aquells partits que es comprometin amb els drets dels més joves.

La Festa també ha servit per presentar la campanya 'Encerta l’estiu - Un estiu per a tothom', que ofereix més d’un miler de tandes de colònies, casals, campaments o camps de treball per a infants, joves i famílies. Enguany hi haurà un 2% de places més que el 2014 i, a través d’aquesta iniciativa, Fundesplai busca captar fons per poder atorgar les més de 4.500 beques que calcula que seran necessàries per no deixar cap nen sense les seves activitats d’estiu. L’any passat ja va atorgar 4.560 beques socials, un 33% més que el 2013. De fet, la xifra s’ha multiplicat per quatre en relació al 2010, l’any en què va néixer la campanya.

Més continguts de