SOCIETAT
Societat 02/12/2011

Sense neu per a la primera esquiada: de moment només obren Vallter 2000 i Vall de Núria

Les estacions s'han vist obligades a ajornar l'inici de la temporada fins almenys el 6 de desembre per la situació meteorològica

Ara
2 min
Esquí

BarcelonaEl temps no està ajudant i tot fa preveure que el pont de la Puríssima no anirà gens bé a les estacions d'esquí del Pirineu català. Aquest cap de setmana només obriran Vallter 2000, amb un 80% de les pistes, i Vall de Núria, en aquest cas amb menys superfície. També obrirà Vallnord, a Andorra.

Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida s'han vist obligades a ajornar l'inici de la temporada fins a, almenys, el 6 de desembre per falta de neu i perquè les altes temperatures impedeixen posar en marxa els canons que la fabriquen.

En el cas de Baqueira Beret (Vall d'Aran), serà el segon ajornament, després que s'haguessin de cancel·lar els plans d'obertura inicials, que fixaven el 26 de novembre com a data prevista.

No obstant això, el complex de la Val d'Aran no descarta una obertura progressiva a partir d'aquest cap de setmana si es confirma la baixada de temperatures i és possible la fabricació de neu.

Boí Taüll (Alta Ribagorça) era un altre dels complexos que més garanties havia donat per obrir dissabte que ve, basant-se en l'elevada cota de les seves pistes, les més altes de Lleida, però finalment tampoc no podrà complir aquesta previsió i confia a poder fer-ho el dia 6.

Els complexos amb més problemes són els que disposen de poca innivació artificial, com és el cas de l'estació de Tavascan, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que ja ha avançat que és possible que no obri fins al 26 de desembre.

Al Pirineu gironí, ni la Molina ni la Masella poden obrir, tot i que no descarten posar en marxa les instal·lacions el 6 de desembre, a l'espera de la situació meteorològica.

Les dues altres estacions lleidatanes gestionades per FGC, Port Ainé i Espot, han fixat l'obertura parcial per al 6 de desembre atenent a les previsions meteorològiques.

A Andorra, Grandvalira espera obrir les seves instal·lacions el dimarts 6 de desembre. Vallnord obrirà parcialment el sector d'Arcalís (sis pistes), ja que la zona de la Coma, situada per damunt dels 2.200 metres, "presenta unes bones condicions de neu".

Podeu consultar la informació actualitzada a www.ara.cat/meteo i www.catneu.net.

stats