estafes a la xarxa
Societat 25/04/2011

Desarticulen una banda que venia cotxes de baix cost falsos per internet

Les activitats delictives també incloien la falsificació de documents i el blanqueig de capital. L'organització havia estafat més de 300.000 euros a través de la xarxa

Redacció
1 min

BarcelonaAgents de la Policia Nacional han desarticulat una organització que venia vehicles inexistents a preus molt baixos a través d'una pàgina web de compravenda de vehicles de la República Txeca, segons ha informat la Direcció Superior de la Policia en un comunicat. La banda ha estafat més de 300.000 euros a través d'internet.

Segons publica Europa Press, les víctimes transferien els diners acordats per la venta a comptes bancaris de l'Estat espanyol i després perdien el contacte amb els suposats venedors. D'aquesta manera, van aconseguir estafar un gran nombre de persones, principalment a Polònia, la República Txeca, el Regne Unit, Bèlgica, Eslovàquia i els EUA.

L'organització comptava amb diversos dels seus membres dedicats a obrir comptes bancaris a l'Estat espanyol, on les víctimes havien de realitzar les transferències. Els delinqüents obrien almenys dos comptes per entitat mitjançant un ingrés d'un màxim de 30 euros a cadascun. Els comptes es mantenien inactius durant mesos. Passat aquest temps, realitzaven traspassos de quantitats importants des de comptes estrangers.

La Policia ha detingut 17 persones, la majoria d'origen romanès, relacionades també amb altres activitats delictives com la falsificació de documents i el blanqueig de capital.

stats