Consulta aquí l'estat de les platges de Catalunya en temps real

Informa't de quina bandera oneja a cada platja del litoral català, i també de si disposa de socorristes o altres serveis d'interès

En col·laboració amb Protecció Civil, l'ARA t'ofereix informació en temps real de totes les platges del litoral català. A través del mapa que encapçala aquesta notícia [ clica aquí si mires aquest contingut des d'una app per poder veure'l] pots consultar quina bandera oneja a cadascuna de les platges, i també altres informacions d'interès, com ara si disposa de servei de socorrisme o si hi ha aparcament o vàters. També hi pots consultar quin temps fa a la zona, si hi ha meduses, l'estat de l'onatge o la qualitat de l'aigua.

Més enllà del mapa, un cercador et dona l'opció de buscar per municipi, per veure de quines platges disposa. La informació que proporciona aquest mapa és relativa a la seguretat de les platges durant la temporada de bany, que va del 15 de juny al 15 de setembre. El significat de cada bandera és el següent:

  • Bandera verda: Et pots banyar tranquil·lament
  • Bandera groga: Et pots banyar, però tingues precaució
  • Bandera vermella: Està prohibit banyar-se
  • Bandera grisa: No hi ha informació sobre les condicions del bany perquè no ha estat notificat pel servei de vigilància o de socorrisme

97 platges amb bandera blava

Les platges catalanes han obtingut aquest any 97 banderes blaves, quatre menys que l'any passat. Concretament, la demarcació que n'ha rebut més és Tarragona, que manté la mateixa xifra de distincions que el 2018. De la mateixa manera, a les platges del litoral gironí hi segueixen onejant 28 banderes blaves, com l'any passat, mentre que Barcelona n'ha perdut quatre i s'ha quedat amb 26. Catalunya és el tercer territori de l'Estat amb més platges guardonades, per darrere del País Valencià (135) i Galícia, que aquest any la supera, amb 107. Sobre el total de platges distingides a Espanya, les catalanes suposen al voltant d'un 17%. A part d'això, 23 ports han obtingut també bandera blava a Catalunya.

Les platges catalanes obtenen 97 banderes blaves, quatre menys que l'any anterior

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren les banderes blaves a les platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, compliment de la legislació, atenció a persones amb discapacitat i oferta complementària i educativa, entre altres aspectes. En el mapa que encapçala aquesta notícia pots consultar totes les platges que tenen aquesta certificació.

El nombre total de municipis catalans que el 2019 gaudeixen de platges distingides es manté en 43, una xifra que l'any passat va augmentar en tres després d'incorporar a la llista Sitges, Canet i Gavà.

A banda d'això, enguany s'han guardonat un total de 23 ports: vuit a Girona, sis a Tarragona i nou a Barcelona, que en guanya un. Així, en aquest àmbit, Catalunya és el territori del conjunt de l'Estat que ha rebut més distincions. De fet, les seves banderes blaves representen al voltant d'un 23% de totes les que s'han lliurat.