Societat 24/01/2012

Dos mesos sense pluja però embassaments plens

Tot seguirà igual fins dijous però el cap de setmana serà dels més freds d'aquest hivern

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLes boires i núvols baixos tornen a escampar-se aquest matí per moltes comarques interiors, i fins a mig matí mantindran l'ambient fred i humit en aquest sector. Avui el cel també serà mig ennuvolat en punts del sud de la Costa Brava, del Maresme i de l'entorn de Barcelona. No farà gaire fred però en general el migdia no serà tan suau com els anteriors, especialment en aquests sectors on els núvols s'hi aniran passejant a estones. La tramuntana continuarà bufant tot el dia a l'Alt Empordà i al Rosselló amb cops de més de 50 km/h, i el vent, en canvi, anirà perdent força al sud.

Ni demà ni dijous hi haurà canvis en el temps: sol, boires, i en tot cas temperatures una mica més baixes, especialment a primera hora. Divendres serà l'únic dia de la setmana amb risc de xàfecs, ara per ara tot fa pensar que no plourà de forma extensa, i que com ja va passar amb l'última borrasca, serà sobretot a l'Ebre i al País Valencià on hi plourà amb certes ganes. La gran novetat del cap de setmana serà l'ambient de ple hivern, les temperatures cauran uns 5 graus i serà un dels caps de setmana més freds d'aquest hivern més aviat suau.

Algunes comarques interiors fa ja més de dos mesos que no reben pluja, i en conjunt les quantitats acumulades des de finals de novembre són molt minses, tot i així els embassaments de les conques internes estan plens en un 88% de la seva capacitat, les pluges de l'estiu i les de novembre han fet que els nivells de l'aigua emmagatzemada es mantinguin molt alts tot i l'hivern sec. Per posar alguns exemples la Baells està al 92%, Sau al 91% i Susqueda al 88%. El període sec podria allargar-se més, tot i els ruixats previstos per divendres, la dinàmica del temps no fa pensar en cap tongada de pluges serioses i extenses en els pròxims 10 dies.

stats