Societat 11/02/2013

Un infermer ratifica que Ester Quintana no tenia restes de cap objecte ni de brutícia a l'ull lesionat

Una periodista que gravava al lloc i moment dels fets certifica que va sentir una salva i un tret dels Mossos dirigits cap a la manifestant que va perdre l'ull

Acn
1 min

BarcelonaUn infermer ha ratificat aquest dilluns davant del jutge que Ester Quintana no tenia restes de cap objecte ni de brutícia a l'ull que suposadament li va lesionar una bola de goma dels Mossos d'Esquadra durant la vaga general del 14 de novembre.

L'home va atendre la víctima a l'hospital i ha assegurat que no li va trobar cap tall ni restes del que podria haver estat cap objecte contundent llançat per manifestants. Això reforça la teoria que va ser una bola de goma disparada pels Mossos la que va impactar contra la manifestant. A més, l'infermer ha explicat que Quintana des del primer moment estava conscient i va explicar que havia estat una bola dels antiavalots la que li havia provocat la lesió.

La periodista Sílvia Balcells, de la televisió veïnal Gràciamón, que rep el suport de la UAB, ha explicat que aquell dia havia estat gravant gairebé tota la jornada de vaga. En el lloc i moment dels fets ha assegurat que no hi havia disturbis, i que la gent ja marxava cap a casa.

En un moment determinat va gravar dos sorolls procedents dels Mossos de Gran Via amb passeig de Gràcia cap avall −com es pot veure al vídeo que acompanya aquesta informació−, que podrien ser una salva i un llançament de pilota de goma. En no passar res més, va apagar la càmera uns segons, però després la va tornar a posar en marxa, i va ser quan va gravar l'Ester Quintana, d'esquena i ja ferida.

El jutge havia d'interrogar també dos vianants que haurien vist els fets, però són estrangers i són al seu país d'origen.

stats