Societat 07/05/2012

La calor d'estiu ja s'entreveu als mapes del temps

Avui les temperatures no pujaran gaire més que ahir, però a partir de dimecres una entrada d'aire càlid farà pujar els termòmetres fins als 30 graus

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un ruixat sorprenent i aïllat entre el Barcelonès i el Baix Llobregat ha servit avui a primera hora per encetar el dilluns amb l'arc de Sant Martí a l'àrea metropolitana de Barcelona. El temps d'aquesta setmana, però, no serà tan variable i canviant com el dels últims dies. Avui farà sol arreu i a la tarda, tot i que creixeran nuvolades al Pirineu, no es repetiran les tempestes que ahir van deixar força aigua a les comarques del terç nord. Al migdia les temperatures permetran deixar la jaqueta, però gairebé enlloc es passarà dels 25 graus.

Demà, un front farà que el dia sigui mig ennuvolat a moltes comarques, sobretot a les més pròximes a Ponent. En general seran núvols molt esqueixats, però al Pirineu, a l'Ebre i a l'interior del País Valencià hi arribaran a deixar alguns xàfecs sobtats. Les temperatures pujaran més tot i els intervals de núvols, i a les comarques prelitorals el termòmetre superarà ja els 25 graus en algun cas. En general, aquesta setmana no hi haurà cap dia que plogui a força comarques, i el sol predominarà gairebé sempre. Les temperatures faran una pujada brusca a partir de dimecres que es mantindrà com a mínim fins a l'inici de la setmana que ve. Aquesta setmana viurem els primers migdies d'estiu amb temperatures de fins a 30 graus a les comarques interiors i prelitorals.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats