Societat 15/06/2012

Cap de setmana d'estiu: sol i més de 30 graus al migdia

Avui, demà i diumenge seran dies de sol, només amb algunes tempestes de tarda al nord dissabte. Les temperatures faran una clara pujada entre avui i demà

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } La nit encara ha estat molt fresca, i avui les temperatures mínimes s'han situat a molts indrets entre els 15 i els 17 graus, al Pirineu i en zones enclotades com Osona s'ha baixat fins i tot dels 10 graus encara de matinada. Avui la calor augmentarà i al migdia les temperatures seran ben bé un parell de graus més altes. En general ja tornarà l'ambient d'estiu amb màximes molt a prop dels 30 graus. Aquest divendres serà un dia de sol, només amb alguns núvols trencats a l'Ebre que aniran a menys durant el matí, i amb nuvolades de tarda al Pirineu que no deixaran xàfecs.

El cap de setmana els termòmetres continuaran escalant, i ja hi haurà força temperatures de més de 30 graus a primera hora de la tarda. En general el sol predominarà sense problemes, tant dissabte com diumenge, però demà a la tarda hi haurà tempestes en punts de muntanya, sobretot en àmbits com la Vall d'Aran, la Ribagorça i el Pallars. Poca història més tindrà el cap de setmana.

La setmana que ve podríem començar a tastar la calor de màxima categoria. Els mapes del temps apunten que, tot i que dilluns i dimarts els termòmetres reculin sensiblement, entre dimecres i dijous una invasió d'aire molt càlid podria situar les temperatures molt a prop dels 40 graus a l'interior i per sobre dels 30 gairebé arreu. L'estiu, que començarà oficialment la nit de dimecres a dijous, podria arribar amb força.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats