Societat 08/04/2013

Un estudi demostra que l'edat del pacient influeix en l'addicció al joc

Les persones més joves cerquen noves sensacions, mentre que els més grans "fugen de sentiments de soledat o de malestar físic"

Efe
1 min
Un estudi relaciona l'edat del pacient amb la ludopatia

L'Hospitalet de LlobregatUn estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell) demostra que l'edat del pacient influeix en com es presenta l'addicció al joc i com evolucionarà clínicament. Així, els pacients d'entre 17 i 35 anys són més impulsius, i és en cercar noves sensacions que cauen en l'addicció. En canvi, els pacients d'entre 55 i 86 anys el que pretenen és "fugir de sentiments de soledat, d'insatisfacció o fins i tot de malestar físic", tal com afirma la coordinadora de l'estudi, Susana Jiménez Murcia. Pel que fa als pacients de mitjana edat, comencen a jugar-hi per problemes econòmics.

L'estudi també conclou que els pacients més grans intenten evitar qualsevol risc, mentre que als joves, que mostren més severitat en la conducta del joc, els mou "un premi, la competitivitat o el repte per guanyar". Altres conclusions de l'estudi, que s'ha fet amb més de 2.300 pacients d'entre 17 i 86 anys, són que les dones comencen a jugar més tard que els homes i que es tracta d'una addicció transitòria, una etapa en la vida del pacient.

La coordinadora de l'estudi també considera que el joc per internet ha canviat el perfil del pacient: "Ara ens arriben pacients més joves, amb estudis universitaris i amb nivells socioeconòmics més elevats".

stats