Societat 24/05/2012

Uns 250 estudiants de la UAB es manifesten contra la presència de Mossos al campus

La policia s'ha desplegat aquest matí a la universitat per evitar que els estudiants la bloquegessin i, durant el matí, hi ha hagut moments de tensió

Efe
2 min
Tensió entre mossos i estudiants a l'estació de Ferrocarrils

Cerdanyola del VallèsUns 250 estudiants s'han manifestat avui al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) contra la presència dels Mossos d'Esquadra en aquest recinte, on avui es vota l'elecció d'un nou rector entre quatre candidats. La policia hi ha arribat a primera hora del matí per impedir que els estudiants bloquegessin la universitat i per garantir que les eleccions se celebraven amb normalitat.

Manifestants i mossos s'han trobat a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, on s'han produït moments de tensió que no han anat a més. Els joves tenien previst realitzar un tall de les autopistes AP-7 i B-30 a primera hora del matí, coincidint amb la tercera jornada de mobilitzacions que han convocat al campus de Bellaterra, que es van iniciar dimarts passat, dia 22, coincidint amb la vaga general de tot el sistema educatiu català.

Tot i això, han desistit en l'intent en conèixer que en el punt on sempre tallen l'autopista hi havia diverses unitats dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Han optat per tallar els accessos a l'estació dels FGC. Poc després, un destacament dels Mossos d'Esquadra s'ha desplaçat fins aquest punt i els agents de l'empresa de seguretat del centre han procedit a retirar la barricada instal·lada per permetre l'accés a la plaça Cívica del campus des de l'estació dels Ferrocarrils.

Cap a les 12.30 hores s'ha organitzat una manifestació des de la plaça Cívica fins a l'edifici del rectorat de la UAB i després els estudiants han parat a l'estació de tren. Els mossos s'HI han concentrat a l'interior per evitar l'accés als manifestants. S'han viscut moments de nerviosisme, quan un estudiant i un agent de seguretat de l'estació han forcejat, però la tensió no ha anat a més.

Maria García, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, ha valorat que "una vegada més es busca la repressió del moviment estudiantil, sobretot a la Universitat Autònoma, on saben que molta gent es mobilitza i els interessa criminalitzar-ho". La jornada de protestes coincideix avui amb la celebració de les eleccions a rector de la UAB, on es presenten quatre candidatures, una de les quals substituirà a l'actual rectora, Ana Ripoll, en els comicis més disputats de la història d'aquesta universitat

stats