Societat 14/03/2012

Estudiants i docents protesten contra el consell de govern de la UAB, que preveu aprovar una retallada de 4 milions d'euros

La reunió d'aquest òrgan s'ha traslladat a Barcelona perquè el passat 15 de febrer un grup de manifestants de la universitat va impedir que se celebrés al campus de Bellaterra

Acn
1 min
Desenes d'estudiants protesten davant la secretaria d'Universitats on se celebra el consell de govern de la UAB

BarcelonaAl voltant d'una cinquantena d'estudiants i professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) estan concentrats davant la seu de la Secretaria d'Universitats i Recerca (SUR) de la Generalitat, on aquest dimecres se celebra el consell de govern de la universitat, que ha d'aprovar un pla d'ajust de personal d'uns 4 milions d'euros, per a aquest 2012.

Els alumnes i professors han fet un cordó humà davant les portes del consell de govern i han tallat un carril de l'avinguda. Tant l'entrada a la seu del departament com els carrers de l'entorn compten des de primera hora del matí amb un ampli desplegament d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Ja hi ha hagut empentes entre manifestants i policia.

Malgrat que el rectorat no ha reconegut que s'hagi de prescindir de cap professor, el comitè d'empresa del professorat laboral denuncia que la retallada comportarà l'acomiadament d'uns 300 docents i critica que les mesures no s'hagin consensuat amb la comunitat educativa.

La reunió s'ha traslladat a Barcelona per evitar un nou bloqueig, com ja va passar el 15 de febrer. Des del sindicat acusen l'actual rectora de la UAB, Anna Ripoll, de voler aprovar un pla de forma unilateral incomplint la "legitimitat democràtica" per no haver permès "cap debat intern amb la comunitat educativa" ni tampoc "amb els agents socials", ha criticat Xavier Domènec, membre del comitè d'empresa del Professorat Laboral de la UAB.

stats