SOCIETAT
Societat 01/03/2012

Els estudiants de la UAB desbloquegen els accessos al campus

Els trens de Ferrocarrils no pararan a l'estació de la UAB fins a un quart de dotze del migdia per la vaga

Ara / Acn
2 min
Els estudiants han tornat a tallar l'AP-7

BarcelonaEls estudiants de la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB) han desbloquejat els accessos viaris al campus. Pel que fa a la circulació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), segueix afectada per les protestes estudiantils, i els combois de la línia S2 i S55 segueixen sense aturar-se a l'estació de l'Autònoma.

A la majoria de facultats no s'ha pogut fer classe per manca d'alumnes i també perquè alguns professors no s'han presentat o no han pogut accedir a les instal·lacions.

Diversos piquets recorren les classes per informar els pocs estudiants que hi ha de la jornada de vaga i d'una cercavila que se celebrarà a partir de les 13.00 hores al centre universitari.

CONSULTA L'ESTAT DEL TRÀNSIT

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que entre les vuit i un quart de dotze d'aquest dijous al matí els trens de les línies S2 i S55 no s'aturaran a l'estació de la UAB.

És una conseqüència de la jornada de vaga d'aquest dimecres, que diversos estudiants han decidit continuar després dels aldarulls i les dotze detencions que hi va haver durant la jornada d'ahir.

Segons han explicat fonts de FGC, els estudiants havien amenaçat de tallar les vies si no s'accedia a la petició que els trens no s'aturin a la parada de la universitat. Les mateixes fonts han indicat que FGC ha decidit accedir a la petició per dos motius. El primer, perquè es prioritza el transport dels milers de passatgers que cada dia fan el trajecte entre Sabadell i Barcelona. El segon, perquè el servei als estudiants que volen accedir al campus universitari queda cobert pel fet que els trens sí que pararan a l'estació de Bellaterra.

Les dues línies afectades per aquesta mesura són la S2, entre Sabadell i Barcelona, i la S55, una línia de reforç que arriba precisament fins a l'estació de la UAB. En aquest cas, fins a un quart de dotze del matí aquesta línia finalitzarà el seu servei una parada abans, concretament, a l'estació de Bellaterra.

stats