SOCIETAT
Societat 15/06/2011

Els estudiants de FP també comencen les proves de selectivitat

Els que provenen de Batxillerat ja han superat els exàmens de català i castellà, matèries que no són obligatòries per als de FP. 'La bogeria', de Narcís Oller, ha estat el text que han mirat d'evitar perquè era lectura obligatòria a primer i molts no se'n recordaven

Sònia Sànchez / Redacció
1 min
Els estudiants ja han superat les proves de castellà i de català / ACN

BarcelonaEls alumnes que aquests dies han de sotmetre's als exàmens de selectivitat ja han superat les proves de català i castellà. És el torn dels estudiants que provenen de l'FP, que no s'han d'examinar d'aquestes matèries troncals i que han començat a examinar-se de les assignatures específiques en les proves que han començat a les 13 h. Els que han estudiat Batxillerat també hauran d'examinar-se almenys d'una d'aquestes matèries específiques, quatre com a màxim si volen pujar nota. Dijous hauran d'examinar-se de llengua estrangera i de una de les dues matèries d'humanitats, història o història de la filosofia.

Els alumnes han començat la selectivitat examinant-se de la matèria de llengua castellana, a les 9 h. La prova tenia dues opcions: en la primera, els estudiants havien d'analitzar dos textos extrets de les novel·les Nada, de Carmen Laforet, i Sin noticas de Gurb, d'Eduardo Mendoza. L'altra opció exigia fer una anàlisi d'un article titulat "El español en la ciencia y la tecnología", de Daniel Martín Mayorga, aparegut a l'anuari del 2007 de l'Institut Cervantes. La majoria dels alumnes s'ha decidit per la primera opció.

A la prova de català, que ha començat a les 11 h, les opcions es dividien entre una anàlisi del llibre La bogeria, de Narcís Oller, i una notícia de Joan-Lluís Lluís publicada al setmanari Presència sobre el fet que Àngel Guimerà no va rebre el premi Nobel de literatura. La majoria ha escollit la segona opció, ja que el llibre d'Oller era una lectura obligatòria del primer curs de Batxillerat i molts dels alumnes ja se n'havien oblidat.

stats