NOVA TAXA FARMACÈUTICA
Societat 23/06/2012

L'euro per recepta s'estrena a les farmàcies catalanes

Aquest dissabte entra en vigor l'euro per recepta, una mesura que genera malestar als farmacèutics i inquietud als ciutadans.

Lara Bonilla
1 min
Les cinc claus del nou 'tiquet moderador'

BarcelonaTot està a punt perquè aquest dissabte entri en vigor la nova taxa farmacèutica, l'anomenat tiquet moderador . Els ciutadans hauran de pagar a la farmàcia un euro extra per cada medicament receptat. Els farmacèutics es converteixen així en els nous cobradors d'impostos, un rol que fan a desgrat. Amb la nova taxa, els ciutadans pagaran una mitjana de 13 euros anuals i cap ciutadà en pagarà més de 61 (36 euros, aquest any).

"No ens agrada aplicar la taxa, però ens veiem obligats a millorar la despesa", va dir aquesta setmana el conseller de Salut, Boi Ruiz. El president de la Generalitat, Artur Mas, va confirmar que "l'euro per recepta ha vingut per quedar-se" i que s'aplica per "necessitat" per sostenir el sistema sanitari.

De pagar la taxa n'estan exempts 127.000 catalans, sobretot beneficiaris de la renda mínima d'inserció i de pensions no contributives.

Sistema informàtic

Els farmacèutics esperen que aquest dissabte sigui un dia tranquil perquè els ciutadans van anar ahir a comprar el gruix dels fàrmacs que necessitaven per estalviar-se l'euro per recepta.

Està per veure si totes les farmàcies tenen el sistema informàtic actualitat per gestionar la nova taxa. Divendres encara hi havia farmàcies que no el tenien i que es queixaven de que no havien rebut ni informació ni formació. El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona assegura que aquest dissabte totes les oficines de farmàcia estaran "100% preparades".

stats