SANITAT
Societat 22/06/2012

El sistema informàtic de les farmàcies es col·lapsa per l'augment de vendes abans de l'euro per recepta

Les vendes de fàrmacs s'han incrementat aquest mes de juny un 15% respecte al mateix període de l'any passat. Els ciutadans han anticipat la compra per estalviar-se l'euro per recepta, que entra en vigor aquest dissabte

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEn els últims dies s'han format cues de gent, sobretot pensionistes i malalts crònics, a les farmàcies que han aprofitat per comprar medicaments abans de l'entrada en vigor de l'euro per recepta. Segons ha explicat el president del Col·legi de Farmacèutics, Jordi de Dalmases, a data d'avui s'han incrementat un 15% les vendes respecte al mateix període de l'any passat.

Això ha provocat que durant les últimes hores el sistema informàtic que gestiona les receptes s'hagi col·lapsat i hagi estat temporalment fora de servei, segons han explicat els farmacèutics consultats.

El departament de Salut parla, en canvi, d'incidències puntuals.

"Demà esperem que sigui un dia tranquil perquè la gent ja ha comprat els medicaments", explicava avui una farmacèutica.

Dissabte entra en vigor l'euro per recepta, que genera malestar als farmacèutics i inquietud als ciutadans. De pagar la taxa n'estan exempts 127.000 catalans. Per no perjudicar els malalts crònics, que són els que més medicaments consumeixen, s'ha establert un topall màxim de 61 euros anuals i, de mitjana, es preveu que els ciutadans pagaran 13 euros anuals.

stats