TERRITORI
Societat 29/12/2010

630.000 euros per descontaminar el pantà de Flix

S'adjudiquen quatre obres per un valor superior als 630.000 euros amb l'objectiu de reduir el nivell de contaminació de l'embassament de Flix

Acn
2 min

BarcelonaLa societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed) ha adjudicat quatre obres a les Terres de l'Ebre per un valor superior als 630.000 euros amb l'objectiu de descontaminar l'embassament de Flix. D'aquesta manera ja són deu les obres adjudicades en aquest sentit, amb l'objectiu de fer de la recuperació del pantà "un referent a Europa que impulsa el desenvolupament sostenible i millora la qualitat de vida dels ciutadans", segons declaracions de la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar.

L'últim consell d'administració del 2010 de la societat estatal Acuamed ha pres aquesta decisió en el marc del Pla de Restitució Territorial de l'Ebre. Les sis obres adjudicades fins ara tenen un pressupost de 4,6 milions d'euros. Durant el 2010 s'han licitat 14 actuacions incloses en aquest pla, per un valor de 10,5 milions, de les quals se n'han adjudicat 10 per un valor de 5,2 milions. L'any vinent es licitaran 23 projectes més amb una inversió prevista de 20,6 milions.

Les obres que ara s'han aprovat serviran per instal·lar una canonada de connexió entre l'entitat municipal descentralitzada de Bítem, la Colònia Gassol i Santa Rosa, totes tres pertanyents a Tortosa (Baix Ebre), per un valor de 211.265 euros. També s'equiparà un pou i s'instal·larà una canonada fins a un dipòsit per abastir el polígon Industrial Catalunya Sud, a Tortosa, per un valor de 311.327 euros.

La tercera obra fa referència als treballs de millora en un dipòsit regulador per a l'abastiment del municipi de Benissanet (Ribera d'Ebre), per valor de 47.401 euros. Pel que fa a aquesta última, consistirà en la reparació d'un pou al barranc dels Horts, en el terme municipal de Vinebre (Ribera d'Ebre), per un valor de 47.041 euros. El Pla de Restitució Territorial de l'Ebre inclou 71 municipis, amb una inversió global de 57 milions d'euros, i compta amb la participació del ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, i del fins ara departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

L'objectiu és garantir l'abastiment d'aigua de qualitat als municipis del Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta que estan a menys de 15 quilòmetres del riu Ebre i per sota del municipi de Flix (Ribera d'Ebre), on es fan les tasques de descontaminació de l'embassament.

stats