Societat 18/06/2012

Mena assegura que ja no hi ha problemes tècnics per ubicar Eurovegas

El conseller ha assegurat que tant l'Estat com la Generalitat han donat "resposta" a les demandes del grup inversor nord-americà, i que ara es treballa en els "últims serrells"

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha assegurat avui que les traves urbanístiques que podria tenir el gran complex d'oci d'Eurovegas als terrenys oferts per la Generalitat, a causa de la seva proximitat a l'aeroport, s'han "superat". En declaracions als periodistes després de pronunciar una conferència en la Cambra de Comerç de Barcelona, el conseller ha assegurat que tant l'Estat com la Generalitat han donat "resposta" a les demandes del grup inversor nord-americà, i que ara es treballa en els "últims serrells".

Preguntat per si s'han superat les limitacions derivades de la proximitat dels edificis del macrocomplex amb l'aeroport del Prat, el conseller ha assegurat que aquesta trava semblava "important", però que ja no és una limitació "determinant". Mena ha admès que el context econòmic actual i el debat al voltant al futur de l'euro "compliquen" l'objectiu d'atreure inversions. En qualsevol cas, Mena ha opinat que aquesta "inestabilitat" respecte a l'euro podria endarrerir la decisió final d'Adelson "setmanes o algun mes", però que en cap cas amenaça de fer malbé el projecte, perquè tots els inversors confien en el futur de l'euro.

La Generalitat calcula que, si Eurovegas s'instal·la a Catalunya, la inversió en una primera fase, fins a l'any 2016, sumaria uns 6.000 milions d'euros i suposaria la creació de 16.000 llocs de treball directes, una fase inicial en la qual el complex disposaria de dos casinos i quatre hotels.

stats