Societat 11/07/2012

Mas-Colell insta l'Estat a moure peça per canviar les lleis per fer Eurovegas

El Govern considera que sense les modificacions legals en tabac, menors o estrangeria el projecte de Sheldon Adelson no es farà i adverteix, en tot cas, que l'executiu català no mediarà amb altres capitals privats per satisfer els dos terços d'inversió que els nord-americans no garanteixen

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dimecres que el govern espanyol ha de "moure peça" per fer les modificacions legals que Las Vegas Sands Corporation ha demanat en qüestions de tabac, menors o estrangeria perquè "si no, no es farà". Mas-Colell, que s'ha mostrat cautelós quasi en tota la llarga bateria de preguntes que li ha fet el grup parlamentari d'ERC en la comissió d'economia, en aquest cas ha estat clar a l'hora de donar suport als canvis legislatius a favor de la instal·lació d'Eurovegas i ha apuntat que "si l'Estat fa les modificacions, abordarem el tema", en referència a una adaptació autonòmica d'aquestes lleis espanyoles.

També Mas-Colell ha assegurat que el Govern es troba en un estat de prenegociació però que, a diferència dels canvis legislatius, no té "res a dir" sobre l'avís que la delegació nord-americana va fer en la seva última visita apuntant que només garanteix un terç de la inversió anunciada i que la resta ha de venir d'altres capitals privats. "No farem cap mediació especial", ha indicat.

Durant la resta de la seva intervenció, Mas-Colell ha tirat pilotes fora i s'ha escudat subratllant que l'estat de prenegociació comporta un debat "sobre núvols al cel", però ha aventurat que el projecte "no tindrà un impacte considerable sobre l'agricultura" i sobre l'activitat congressual a Catalunya. "No pot ser gaire gran, l'impacte", ha assegurat en comissió parlamentària.

stats