Societat 13/06/2012

El periodista Ernesto Ekaizer revela que Eurovegas s'instal·larà a Catalunya

Assegura que Esperanza Aguirre va confessar fa un parell de setmanes en una conversa privada que "si el macrocomplex ve a Espanya, anirà a Barcelona"

Ara
2 min

BarcelonaEl periodista Ernesto Ekaizer ha revelat aquest matí que Eurovegas s'instal·larà a Catalunya. Així ho ha assegurat en la tertúlia del programa d'Antena 3 'Espejo público'. Segons ha dit, el magnat s'hauria decantat per Catalunya, "principalment perquè la dona de Sheldon Adelson és una enamorada de Barcelona". "Artur Mas ha fet lobi amb la dona del magnat nord-americà i tot això ha donat fruit", ha afegit. El periodista ha explicat que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ja va donar per feta l'elecció de Barcelona fa dues setmanes en una conversa privada. "Aguirre va dir que en el cas que Adelson opti per fer el macrocomplex a Espanya, anirà a Barcelona", ha afegit més tard Ekaizer en una entrevista a COMRàdio.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Amb tot, segons el periodista, és probable que el projecte no s'acabi fent a causa de la situació econòmica espanyola. "És important destacar que la mateixa Esperanza Aguirre ha assegurat en petit comitè que dubta que el projecte Eurovegas s'arribi a fer", ha conclòs Ekaizer, i ha explicat que dijous passat, a la junta d'accionistes de l'empresa d'Adelson, hi va haver "moltes preguntes sobre el rescat d'Espanya". Amb tot, el magnat nord-americà –sempre segons Ekaizer– va dir que no el preocupa en excés, perquè els seus diners "no són en bancs espanyols".

A COMRàdio Ekaizer també ha explicat que la dona d'Adelson no només creu que Barcelona és millor per acollir Eurovegas perquè n'és una enamorada, sinó pel fet que té mar. "Està convençuda que la possibilitat d'atreure creueristes, que generalment són turistes aficionats al joc, és un punt a favor de la ciutat", ha dit.

La resposta del Govern

La decisió sobre la instal·lació definitiva del macrocomplex d'oci i casinos està pendent de fa dies. Catalunya i Madrid se'n disputen la instal·lació. El conseller de Territori, Lluís Recoder, va assegurar fa uns dies que les possibilitats de Catalunya han crescut les últimes setmanes.

Fonts del Govern han desmentit a l'ARA que hi hagi presa cap decisió. "Segueix tot igual", han dit fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Està previst que a finals de mes el consell d'administració de l'empresa de Sheldon Adelson visiti Barcelona i Madrid per continuar parlant de l'emplaçament del macrocomplex. Fonts de l'executiu català han destacat, però, que "tot apunta que o Barcelona o res". Segons el Govern, la candidatura catalana "té bona pinta".

Des del Govern asseguren que aquesta trobada no serà la setmana vinent, com s'ha dit. "Això indica que s'està mantenint el calendari inicial que teníem previst", han dit, segons el qual Adelson podria anunciar oficialment on anirà Eurovegas el proper juliol.

stats