LA REACCIÓ AL SISME

L'exèrcit està instal·lant tres grans campaments a Llorca per atendre els veïns sense domicili

Mig miler de soldats estan treballant en aquestes tasques i en la retirada de runa dels carrers

La Unitat Militar d'Emergències (UME) està instal·lant tres grans campaments a Llorca per atendre els damnificats pels terratrèmols. Els soldats estan col·laborant en les tasques d'assistència a la població i de retirada de la runa. La zona de comandament s'ha situat a la zona del Huerto de la Rueda amb l'objectiu de dirigir l'operatiu davant la situació d'emergència generada després dels dos sismes registrats ahir a la localitat.

La UME ha traslladat fins a Llorca 420 soldats i 150 vehicles procedents de les províncies de València, Madrid, Sevilla, Múrcia i Almeria. El primer objectiu de l'exèrcit serà la instal·lació dels campaments en tres zones de la població: el Huerto de la Rueda, l'institut Ibáñez Martín i el barri de la Viña. Els militars també s'encarregaran de la neteja dels carrers, i col·laboraran amb els arquitectes i tècnics de l'Ajuntament de Llorca per avaluar els danys provocats en els edificis.

Precisament, el consistori de Llorca ha convocat aquest matí una primera reunió amb tots els arquitectes i enginyers d'edificació de la ciutat per programar els treballs. La pràctica totalitat dels habitatges del nucli urbà del municipi han patit algun tipus de dany. A banda dels edificis que van caure totalment o parcialment, moltes cases estan malmeses per la presència d'esquerdes a les façanes. Milers de persones han passat la nit en campaments improvisats per Protecció Civil, Creu Roja, els cossos de seguretat de l'Estat i personal municipal.

Més continguts de