Les entitats socials exigeixen al Govern que compleixi el mandat del Parlament en pobresa energètica

Dimarts acaba el termini per presentar un nou decret i encara no s'ha fet públic l'informe d'avaluació del decret actual

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) i l'Aliança contra la pobresa energètica han exigit aquest divendres al Govern que compleixi el mandat del Parlament en pobresa energètica. En el ple monogràfic sobre la pobresa del març, la cambra va instar el Govern a presentar un nou decret per evitar els talls de subministraments bàsics a les famílies amb dificultats econòmiques que no poden pagar les factures.

El termini per presentar aquest nou decret acaba dimarts vinent, però les entitats recorden que la Generalitat ni tan sols ha fet públic l'informe d'avaluació del decret actual, que s'havia compromès a tenir a punt al juny. A més, en les reunions que han mantingut amb els representants del Govern, les entitats denuncien que s'ha començat a negociar des de zero i no a partir de les indicacions del ple sobre la pobresa del Parlament.

Les entitats demanen que es respecti la resolució votada per la cambra, amb el suport de CiU i ERC, i també que es condoni el deute a les famílies que no puguin afrontar els pagaments. Asseguren que amb un petit percentatge dels beneficis de les empreses subministradors ja es podria assumir aquesta condonació. Lamenten, però, que les empreses no mostren cap predisposició a col·laborar, i no només amb la condonació del deute. Denuncien que s'han negat fins i tot a facilitar informació.