Societat 25/09/2013

Èxit en els actes de la diada de la Mercè

Les primeres estimacions calculen que prop d'un milió i mig de persones han participat a la festa major de Barcelona

Ara
2 min

BarcelonaAquest dimarts, 24 de setembre, la Diada de la Mercè va posar el punt final a la festa major de Barcelona. El matí va començar amb les gralles i els trabucaires a la plaça de Sant Jaume, actes previs a l'inici de la marxa del seguici municipal cap a la tradicional missa que se celebra a la basílica de la Mercè.

El seguici, acompanyat dels capgrossos, els gegants, l'Àliga de la Ciutat, els capgrossos Macers i la cobla de flabiolaires Els Perdigots, va recórrer els carrers Ciutat, Regomir i Ample, fins a la plaça de la Mercè. Mentrestant, a la plaça de Sant Jaume va continuar la festa amb la mostra de balls de gegants, on els assistents van poder conèixer les diferents danses pròpies dels nans i capgrossos de la ciutat abans de la seva passada fins al Born i la Ciutadella.

Amb l'arribada del seguici, amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, al balcó de l'Ajuntament, va tenir lloc un dels moments més emblemàtics de la festa: el ball de l'Àguila i dels Gegants de la Ciutat. El matí va acabar amb les exhibicions castelleres de les colles locals: els Castellers de Barcelona, de Sants, de la Vila de Gràcia, de la Sagrada Família, del Poble-sec i de la Colla Jove de Barcelona.

L'alcalde va voler destacar el bon desenvolupament de La Mercè 2013: "Ha estat una festa major extraordinària. La gent ha sortit al carrer, ha col·laborat molt i el civisme ha estat elevat en tots els actes", va dir des de l'Ajuntament. Segons les primeres estimacions, la Mercè ha fet sortir al carrer prop d'un milió i mig de persones, les quals han participat de manera activa en les activitats programades durant els cinc dies de festa major.

stats