Societat 27/02/2013

Expedienten un professor que demanava als alumnes que li fessin massatges als peus

L'home, que donava classe a nens i nenes de 8 i 9 anys en un col·legi del Ferrol, ha estat disciplinat per 'mala praxis'

Ara
2 min

BarcelonaLa conselleria d'Ensenyament de la Xunta de Galicia ha obert un expedient disciplinari a un professor de tercer curs d'educació primària del col·legi Isaac Peral del Ferrol (la Corunya), acusat de 'mala praxis'. Sota aquest concepte tècnic, s'hi amaguen les sospites que el professor havia demanat als seus alumnes, nens i nenes de 8 i 9 anys, que li fessin massatges als peus si volien millorar les notes.

A més dels massatges als peus, els alumnes asseguren que el professor va enganxar un dels nens a una cadira amb cinta adhesiva i en va agafar dels cabells un altre. També afirmen que el professor parlava, a classe, de tècniques de tortura nazi. L'home, de qui només se'n saben les inicials, J. B., cobria una substitució al centre des del passat mes de gener, però els alumnes van trigar uns dies a comunicar aquests suposats fets als seus pares. Després de parlar amb la direcció del centre, els pares van denunciar l'home a la policia, i es va obrir així un cas que ha acabat amb l'obertura d'un expedient disciplinari al professor, després d'una tensa reunió celebrada aquest matí entre pares, conselleria i direcció del centre, segons que informa 'La Voz de Ferrol'.

La direcció del centre es troba, justament, en el centre de la polèmica, ja que alguns pares qüestionen que hagi actuat amb la celeritat necessària. El col·legi es defensa al·legant que ha seguit els procediments per aquests casos, però l'actuació del centre serà estudiada per la inspecció educativa. Des de dilluns passat el professor ja no imparteix classes.

Un cop s'ha denunciat el cas han sortit a la llum altres presumptes incidents protagonitzats pel mateix professor en altres col·legis, en els quals va treballar prèviament. Al col·legi públic de la veïna Narón admeten haver rebut queixes verbals dels pares i descriuen el comportament del professor com a "peculiar", tot i que en aquella ocasió no se li va obrir cap expedient.

stats