SALUT
Societat 14/02/2011

Els experts dubten de la seguretat de la cigarreta electrònica

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica diu que la cigarreta electrònica no es pot considerar un tractament provat per deixar de fumar. Els experts diuen que cal comprovar que no tingui riscos per a la salut.

Anna Brullet
1 min

BarcelonaLa Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) diu que no es pot considerar la cigarreta electrònica com un tractament provat per deixar de fumar. El doctor Carlos Jiménez Ruiz, coordinador de l'àrea de tabaquisme, creu que la seva utilització "no està exempta de riscos per a la salut perquè no s'ha demostrat encara la seva innocuïtat". Els experts consideren que cal fer estudis doble cec per determinar l'eficàcia d'aquest tractament.

La cigarreta electrònica també provoca dubtes sobre el seu contingut. La Federal Drug Administration americana va trobar que alguns dels cartutxos que es venien com a lliures de nicotina n'emetien en diverses concentracions. També els preocupa que el seu ús perpetuï el ritual mà-boca, fet que dificultaria l'abandonament definitiu de l'hàbit.

La venta de la cigarreta electrònica està prohibida a Austràlia, Canadà, Alemanya i Suïssa. A més a més, l'Organització Mundial de la Salut no permet que aquest producte es publiciti com a tractament antitabac.

stats