Societat 13/11/2013

Exposició sobre els drets europeus i el futur de la UE

La mostra #dretscompartits convida als barcelonins a debatre sobre Europa a través de les xarxes socials

Ara
2 min

BarcelonaEl dijous 14 de novembre s'inaugura, al pati de l'Ajuntament de Barcelona, l'exposició #dretscompartits. Es tracta d'una mostra que convida els visitants a conèixer els seus drets com a ciutadans de la UE, des dels drets de la Carta de Drets Fonamentals de la UE (dret a la llibertat, a la no discriminació i a la dignitat, entre d'altres) fins a drets i garanties d'abast més quotidià (com ara el dret de viure, treballar i estudiar en qualsevol país de la Unió o els drets que tenim com a consumidors europeus).

Tots ells són drets regulats per la legislació de la UE que sovint no són prou coneguts i, per tant, no s'exerceixen plenament. Per això, i coincidint amb l'Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha organitzat aquesta mostra, que té l'objectiu de donar a conèixer els drets dels ciutadans de la UE i promoure'n també la difusió via xarxes socials. Així, la mostra consta de 24 panells que ofereixen informació sobre diferents drets que inclouen codis QR per compartir-los in-situ a les xarxes socials. Alhora, amb l'etiqueta #dretscompartits es vol incentivar el debat a la xarxa i fer possible el seguiment dels continguts relacionats que s'hi van generant.

L'exposició es va inaugurar el 9 de maig, amb motiu del Dia d'Europa, al Museu Marítim de Barcelona. Després ha viatjat per diverses ciutats i municipis de Catalunya i de les Illes Balears. La mostra acaba de visitar Palma, Menorca i Eivissa, i ara es podrà veure a Barcelona fins el dia 24 de novembre. L'acte d'inauguració anirà seguit de la taula rodona i debat 'Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE'.

stats