Èxit en la implantació del servei de bus exprés.cat: 28,2 milions d'usuaris en 4 anys

El departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa, a partir de dilluns, un nou servei que oferirà 8 freqüències més per sentit entre Barcelona i Alella

Més de 28,2 milions d'usuaris han utilitzat el servei de bus  exprés.cat des de la seva implantació l'octubre del 2012. Segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat aquest divendres a la tarda, les previsions per a aquest any apunten que la xifra d'usuaris augmentarà fins als 16,4 milions de passatgers. A finals del 2015, la xifra de passatgers es va tancar en 10,2 milions.

Rull ha donat a conèixer aquestes dades coincidint amb l'anunci de l 'entrada en funcionament a partir de dilluns de 8 noves freqüències a la línia que recorre la distància entre Alella i Barcelona. El conseller també ha aprofitat l'ocasió per destacar l'esforç "molt important" que ha fet la Generalitat per augmentar la inversió "en el transport públic per carretera" malgrat la reducció del pressupost des del 2010. Ha remarcat que el pressupost enguany és de 42 MEUR, mentre que el del 2011 era de 24 MEUR.

Amb aquesta línia Barcelona-Alella i Vallromanes, el servei exprés.cat ja disposa d'una trentena del total de 42 línies previstes, 19 de les quals són a la demarcació de Barcelona, 6 a la de Tarragona, 3 a la de Girona i 2 a la de Lleida. Es calcula que la línia transportarà 117.000 usuaris anualment i oferirà 8 freqüències més per sentit, de manera que hi haurà 20 expedicions de tornada i 20 d'anada de dilluns a divendres feiners, excepte a l'agost.

D’aquests, 6 sortiran de Vallromanes a les hores en punt del matí, migdia i vespre, i la resta, d’Alella. Pel que fa als dissabtes, diumenges i festius i dies feiners del mes d’agost, l’oferta s’incrementarà amb 9 expedicions per sentit. Per tant, hi haurà 30 expedicions (15 per sentit), 12 de les quals allargaran el seu recorregut fins a Vallromanes.

Una xarxa sostenible

Segons Rull, la xarxa de busos exprés.cat ha permès estalviar 4,6 tones de CO2 cada any, i ha recordat que aquesta xifra podria augmentar si hi hagués un bon funcionament tant de Rodalies com de la xarxa de transport per carretera i ferrocarrils. Creu que, si això s'aconseguís, es podria "guanyar la batalla contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica". En aquest sentit, ha destacat que a Catalunya, "amb aquesta aposta pel transport públic, s'ha fet una passa endavant" després que aquest dimecres entrés en vigor l'Acord de París contra el canvi climàtic.