Coronavirus
Societat 02/05/2021

Extremadura detecta un cas amb la variant índia

La persona havia estudiat un màster en una altra comunitat autònoma

Ara
2 min
Una tècnica de laboratori amb diferents tests de coronavirus
Disponible en:

BarcelonaLa Junta d'Extremadura ha confirmat per seqüenciació la infecció d'una persona amb la variant índia del coronavirus. Segons publica l'agència Efe, la persona contagiada va arribar d'una altra comunitat autònoma entre els dies 19 i 20 d'abril, on feia un màster internacional. Des de llavors, ha estat aïllada al domicili familiar en tot moment, segons ha informat aquest diumenge l'executiu regional en un comunicat. El dia 20 d'abril se li va fer una PCR a Extremadura, en la qual va donar positiu, i es va procedir a l'aïllament estricte, a més de comprovar que la seva xarxa de contactes es limitava a la seva família.

La persona procedia d'una altra comunitat on feia un màster internacional, que se celebrava entre els dies 12 a l'18 d'abril i que va ser suspès per l'organització quan es va detectar un altre positiu el dia 16. Durant l'entrevista que es fa als infectats, aquesta persona va explicar que va començar a tenir símptomes el dia 19 d'abril i en el seguiment clínic va declarar que en l'esmentada activitat formativa havia estat en contacte amb un ciutadà d'origen indi. Els seus contactes estrets han estat asimptomàtics i ell ha tingut símptomes lleus. La PCR de control efectuada el 30 d'abril va ser negativa. Davant d'això, s'ha procedit a seqüenciar la mostra obtinguda el dia 20 i aquest dissabte es va confirmar al laboratori de microbiologia de Badajoz que era la variant índia.

Les autoritats sanitàries extremenyes ha informat del que ha passat a la comunitat autònoma on feia el màster i aquest dilluns s'enviarà la mostra a Majadahonda (Madrid), al Centre Nacional de Microbiologia, per a la segona i definitiva confirmació. La Junta ha agraït la col·laboració que en tot moment ha mostrat la persona infectada. Després de donar negatiu a la PCR aquesta persona i els seus contactes estrets, l'estudi es completarà amb una serologia que mostri que la infecció ja ha passat per procedir a donar-los l'alta epidemiològica.

stats