Societat 06/02/2012

Fan falta cadenes a 8 carreteres arreu de Catalunya

Excepte a la demarcació de Tarragona, hi ha carreteres afectades pel fred i la neu arreu del territori català. La majoria estan obertes, però exigeixen cadenes per circular-hi

Ara
1 min

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit adverteix que encara hi ha condicions de conducció especials en diverses carreteres arreu del territori. A Lleida, a la C-28, l'accés al port de la Bonaigua està tancat per risc d'allaus. A la C-28, a Naut Aran, és obligatori portar cadenes. A la C-28, entre València d'Àneu i el port de la Bonaigua, es necessiten cadenes per circular-hi. A la C-142b, a l'accés al pla de Beret, també s'han de portar cadenes, així com a la L-504, entre Llavorsí i Tavascan, o a la L-510, entre Tírvia i Àreu.

A la demarcació de Girona, a la C-38, a Molló, es demana precaució per neu i plaques de gel. A la GI-503, entre Maçanet de Cabrenys i França, en canvi, és obligatori portar cadenes, així com a la GIV-5264, a Vilallonga de Ter.

A Barcelona, només és obligatori portar cadenes a la BV-4031, a Castellar de n'Hug.

Precaucions

Davant aquesta situació, el Servei Català de Trànsit demana que "s'extremin al màxim" les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu o gel a les calçades i recorda que cal:

- Augmentar la prudència en la conducció.

- Moderar la velocitat per millorar l'adherència de les rodes.

- Incrementar la distància de seguretat entre vehicles per tal d'evitar col·lisions.

- Conduir amb suavitat i no realitzar frenades brusques per eludir lliscaments.

- Evitar fer avançaments innecessaris.

stats