Societat 30/04/2012

La família Roca espera amb emoció el veredicte de la revista 'Restaurant'

El Celler de Can Roca es pot convertir, aquesta nit, en el millor restaurant del món i afagar el relleu d'El Bulli, que va ocupar durant cinc anys aquest primer lloc

Elisabet Escriche
1 min
La Montserrat Fontané, mare i mestre dels tres germans Roca / CÈLIA ATSET

GironaA casa dels Roca, a Girona, avui es respira emoció. La mare, Montserrat Fontané, ha estat treballant com un dia qualsevol al seu restaurant, Can Roca, que és just al costat del Celler de Can Roca, que aquesta nit es podria convertir en el millor restaurant del món si obté el primer guardó que cada any atorga la revista 'Restaurant Magazine' i que es lliuren aquesta nit a Londres. El restaurant gironí ja va quedar en la segona posició l'any passat, només per darrere del restaurant danès Noma.

Fontané no ha volgut explicar si creu que el restaurant que porten els seus tres fills, en Joan, en Josep i en Jordi, guanyarà aquesta distinció, però sí que ha reconegut que seria "un orgull" i "molta més feina". La matriarca d'aquesta família de cuiners ha explicat que aquest vespre, cap a les 20 h, tancaran el restaurant de forma excepcional per poder seguir la gala en directe juntament amb el seu marit i el seu fill petit, en Jordi, que s'ha quedat a Girona. Fontané ha explicat que els altres dos fills són a Londres, tot i que en Josep ha marxat aquest matí. "L'he vist corrent i li he preguntat si ja sabia alguna cosa del guardó", explica la mare, "i no m'ha contestat", diu.

Caldrà esperar unes hores per veure si es converteixen en xefs del millor restaurant del món.

stats