Societat 11/08/2016

La família del manter mort a Salou fa un any vol reobrir el cas

Una vintena de persones s'han concentrat al municipi coincidint amb el primer aniversari de la mort de l'home

Ara
1 min
El germà de Mor Sylla, familiars i amics durant l'acte d'homenatge aquest matí

SalouLa família del manter senegalès mort fa un any durant un dispositiu policial a Salou vol reobrir la investigació. L'Audiència de Tarragona va arxivar el cas per falta de proves, però el germà de l'home, Ibrahima Sylla, insisteix que encara queden "punts foscos" per aclarir.

La família de la víctima presentarà una reclamació per la via civil contra el departament d'Interior per "garantir una sortida econòmica" per a la dona i la filla del manter, que va morir després de caure des d'una terrassa durant l'escorcoll dels Mossos d'Esquadra al pis on vivia amb altres companys, en un operatiu policial contra la venda ambulant il·legal.

El germà de l'home ha explicat que "hi ha motius per recórrer" al Tribunal Suprem, però no té "recursos" per fer-ho. Considera que caldria interrogar els tretze agents que "van entrar en un pis de 40 metres quadrats on hi havia sis manters", en una actuació que considera "desproporcionada". També ha assegurat que els companys de pis han donat versions contradictòries.

Una vintena de persones han participat en una concentració d'homenatge al manter, que tenia 50 anys i havia viscut a Orpesa (Castelló) i a Salou. Durant el discurs, el germà de l'home ha demanat que la seva mort "no caigui en l'oblit" i s'ha disculpat pels enfrontaments de fa un any.

stats