Els familiars de l'accident de Santiago reclamaran "justícia" amb una concentració aquesta tarda

Avui fa dos anys del sinistre que va causar 79 morts

La Plataforma Víctimes Alvia 04.155, que agrupa la majoria de víctimes i familiars afectats pel greu accident ferroviari del 24 de juliol de 2013 a Santiago de Compostel·la, commemorarà el segon aniversari d'aquesta tragèdia amb una concentració per reclamar "veritat i justícia". El sinistre va causar 79 morts.

Aquest divendres, la Praza do Obradoiro acollirà un acte reivindicatiu, amb el qual les víctimes i els seus familiars volen reclamar també una comissió d'investigació "perquè es depurin totes les responsabilitats" per aquest accident. La plataforma considera que la postura dels dos grans partits, PP i PSOE, que ha tancat el pas de forma reiterada a que s'obri la comissió tant a les Corts de l'Estat com al Parlament gallec.

Ja a la tarda, realitzaran una marxa després de la missa que se celebrarà a les 18.00 hores. Una vegada acabada es desplaçaran fins al lloc on va succeir l'accident per fer un acte d'homenatge a les víctimes amb una ofrena de roses.

El maquinista del tren que va descarrilar, Francisco José Garzón, continua com a únic imputat en la causa judicial que instrueix a Santiago el jutge Andrés Lago.