Els familiars de víctimes que defensen la presó permanent revisable convoquen mobilitzacions per a diumenge

Carreguen amb duresa contra Podem i el PSOE després de reunir-se amb Rajoy

Els familiars d'algunes víctimes assassinades en els últims anys a Espanya, que han fet causa comuna amb el PP i Ciutadans a favor de la presó permanent revisable, han anunciat aquest dijous, després que el Congrés hagi enfilat cap a la derogació de la pena, que convocaran mobilitzacions aquest diumenge dia 18 a la tarda en diverses ciutats espanyoles. Juan Carlos Quer, el pare de Diana Quer, la jove assassinada fa un any a Galícia, s'ha mostrat "satisfet" perquè, ha dit, "el missatge dels nostres fills" ha fet que tres milions de persones "donin suport a la seva proposta de manteniment de la presó permanent revisable".

Quer, que ha assistit al debat al Congrés de Diputats juntament amb altres familiars de víctimes d'assassinats convidats pel PP i Ciutadans, ha dit que ha vist els partits d'esquerres "molt nerviosos" i els ha acusat de no tenir "una alternativa" que protegeixi els joves. "Estic convençut que les bases d'aquests partits, que no entendran la seva posició, reaccionaran per a la protecció dels seus fills", ha reblat. Quer ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, després de reunir-se amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, juntament amb familiars de Yéremi, Marta del Castillo, Mari Luz Cortés i Sandra Palo i amb la presidenta de l'Associació Clara Campoamor, Blanca Estrella Ruiz.

Ruiz ha assegurat: "Ens han enganyat els que diuen que la presó permanent revisable va contra la Constitució", i ha demanat "perdó" per la intervenció del representant socialista al debat parlamentari, perquè, ha dit, ha tractat de "tontes" les víctimes.  

Per la seva banda, el pare de Mari Luz Cortés, Juan José Cortés, s'ha mostrat contrariat perquè s'hagin fet al·lusions a la mort de Gabriel Cruz en el debat, i ha carregat amb duresa contra el PP i Podem, com ha fet també el pare de Marta del Castillo: "Demano a tots els ciutadans de bé que assisteixin a aquesta convocatòria de manera pacífica".